Bu yazımızda sadece büyük firmalarda değil, küçük ve orta ölçekli işletmelerde de hızla gelişen ve yaygınlaşan Digital Signage teknolojisi için gelecekte neler olabileceğine kısaca değineceğiz.
2022’de tahmini pazar büyüklüğünün 24,86 milyar dolar olması ve 2023’ten 2030’a kadar yıllık %8,0 bileşik büyüme oranında büyümesi beklenen Digital Signage teknolojisinin son derece uyarlanabilir doğası, çok çeşitli endüstrilerin bu yönde yatırım yapmasına olanak tanımaktadır.
Bunun en önemli nedenlerinden biri “Smart Digital Signage”ın gelişmesiyle birlikte içerik yönetimindeki operasyonel süreçlerin uzaktan ve kolaylıkla yönetilebilmesidir. Geleneksel olarak Digital Signage, bir hafıza kartı veya USB sürücüsü ile güncelleniyordu ve bu da markaların içeriği gerçek zamanlı olarak güncellemesini zorlaştırıyordu. Bulut tabanlı bir sistem, artık neredeyse ilkel olan bu uygulamanın getirdiği zaman ve maliyet sorununu ortadan kaldırır.
Digital Signage teknolojisindeki en son trendler arasında etkileşimli ekranlar, hedeflenen ve kişiselleştirilmiş içerik, veriye dayalı pazarlama, yapay zekâ kullanımı ve artırılmış ve sanal gerçeklik öğelerinin entegrasyonu yer almaktadır.
Sensörler ve kişiselleştirilmiş içerik gibi özellikler, fiziksel mağazalardan elde edilen değerli verilerin tıpkı çevrimiçi veriler gibi ölçülmesine olanak tanır ve bu, müşteri davranışlarının daha derinlemesine anlaşılması için çok önemlidir. Bu, markaların daha bilinçli bir pazarlama stratejisi oluşturmasına olanak sağladığı gibi, mağaza içi satış fırsatlarını artırarak doğrudan kâr da sağlar.
Digital Signage’in yakın gelecekte yaygınlaşması beklenen interaktif ekranların kullanımı, kullanıcıların daha kişiselleştirilmiş ve daha akıcı bir deneyim yaşamasına da olanak tanımaktadır. Gıda ve perakende sektöründe örneklerini şimdiden görmeye başladık. Dokunmatik ekran menüleri ve self-checkout (kendi kendine ödeme) bunlardan sadece birkaçıdır ve bir süredir ortalıktalar.
Digital Signage’ın geleceği değişiyor ve hızla gelişiyor.
Dünyanın dört bir yanındaki markalar, kullanıcı deneyimini geliştirmenin en uygun maliyetli yollarından biri olan Digital Signage teknolojisini keşfetmeye ve uygulamaya devam ediyor. Veri odaklı bir dünyada yaşadığımız gerçeği göz önüne alındığında, akıllı Digital Signage sistemlerinin bu noktada avantajları da yadsınamaz.
2030 yılına kadar tahmini değeri 45,3 milyar dolar olacak olan Digital Signage’e olan bu hızlı büyümenin ve artan ilginin yakın zamanda durması pek olası değil ve biz de Octopus olarak bunun bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz.