Etkili bir Digital Signage sisteminin temel yapı taşları Donanım, Yazılım, İçerik ve Stratejiden oluşur. Bu yazıda, etkili bir Digital Signage yazılımının temel özelliklerinin derinliklerine ineceğiz.
Digital Signage yazılımının ana bileşenleri medya oynatıcı ve CMS’dir (İçerik Yönetim Sistemi). Medya oynatıcı içeriği depolar ve iletir; CMS ise sistemin kontrol merkezi olarak görev yapar. Elbette yazılımın bu temel görevleri tek başına yerine getirmesi yeterli değildir. Doğru yazılımı seçmek için hangi özelliklerin aranması gerektiğine bakalım:
İçerik Çeşitliliği
Öncelikle dikkate alınması gereken soru “Bu yazılım kullanmak istediğim içeriği gösterebilir mi?” olmalıdır. Etkili bir dijital ekran stratejisi için dinamik ve yaratıcı içeriklerin kullanılması önemlidir. Bu nedenle metin, resim, video ve sesin tümü seçtiğiniz yazılımla uyumlu olmalıdır.
Duyarlı Tasarım
Yazılım ideal olarak kusursuz bir kullanıcı deneyimi sağlamalıdır. Arayüzü oluşturan çeşitli öğeleri farklı cihazların özelliklerine (ayarlanabilirlik ve uyarlanabilirlik) uyum sağlayacak şekilde yeniden ayarlama yeteneği, genellikle “duyarlı” bir Digital Signage yazılımında aramamız gereken şeydir.
Özelleştirilebilirlik ve Esneklik
Yazılımın özelleştirilebilir olması ihtiyaçlarınıza en uygun hizmeti almanızı sağlayacak unsurdur. Mevcut ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra gelecekteki olası ihtiyaçların karşılanma potansiyeli de önemlidir. Yazılımın esnekliği, değişen ve gelişen işletmenizin gelecekteki ihtiyaçlarına güncellemelerle ayak uydurabileceği anlamına gelir.
Kullanıcı Dostu
Nasıl kullanılacağını bilmediğiniz ve öğrenmek için çok zaman harcamanız gerekecek bir yazılıma yatırım yapmak pek verimli değildir. Kullanıcı dostu bir yazılım, çağın taleplerine ayak uydurmak için dijital dünyayı keşfetmek isteyen herkesin teknoloji ustası olmadığını göz önünde bulundurur. Arayüzün anlaşılması kolay olmalı ve hızlı bir şekilde gezinmeye izin vermelidir.
Son Sözler
Octopus olarak Octopus Signage yazılımını geliştirirken tüketici ihtiyaçlarını ve sektörde gözlemlediğimiz eksiklikleri araştırmaya her zaman öncelik verdik. Umarız bu yazımızla yazılım seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken “olmazsa olmazlar”a biraz ışık tutabilmişizdir.
Her şey göz önüne alındığında, Digital Signage’in bir gider değil, bir yatırım olduğunu unutmamak önemlidir. İşletmenizi büyütürken, günümüzün ve geleceğin pazarlama sistemine uyarlarken yatırımınızı bu yönde bilinçli yapmanız her zaman faydalıdır.