Digital Signage’ın temel bileşenlerine geçmeden önce “akıllı” kelimesinin bu bağlamda ne anlama geldiğini basitçe açıklayalım.
Digital Signage, kullanıcılarının içeriği bir internet bağlantısı aracılığıyla uzaktan güncellemelerine ve yönetmelerine olanak tanıyan, akıllı yazılım platformlarıyla ortak çalışan bir dijital görüntüleme çözümüdür.
Öte yandan, geleneksel dijital tabela ekranlarında yerleşik medya oynatıcıları yoktur ve görüntülenen içerikteki herhangi bir değişikliğin manuel olarak yapılması gerekir.
Digital Signage Sisteminin Temel Özellikleri
Uzaktan Erişim
Digital Signage’ın kullanıcılarına zaman ve efor tasarrufu sağlayan önemli bir özelliği de sisteme uzaktan erişilebilmesidir.
Bulut tabanlı yazılım, dünyanın herhangi bir yerinden komuta merkezine veya CMS’e uzaktan erişim sağlar; bu, kullanıcıların değişiklik yapmak veya yeni materyal eklemek için fiziksel olarak her dijital ekrana gitmesine gerek olmadığı anlamına gelir.
Otomatik İçerik
Digital Signage ile, genellikle kullanıcılarına çeşitli önceden oluşturulmuş içerik uygulamaları ve içerik planlama araçları sunarak medyanın planlanmış bir saat ve tarihte görüntülenmesine olanak tanınır.
Cihazlar Arası İletişim
Diğer akıllı cihaz ve programlarla etkileşime girebilecek bir sisteme sahip olmak çok önemlidir. API bağlayıcılarının devreye girdiği yer burasıdır.
Etkileşim
Akıllı dijital tabela sistemlerinin etkileşimli içerik görüntüleme yeteneği, onların daha kişiselleştirilmiş bir deneyim ve özelleştirilmiş hizmet sunmalarına olanak tanır.
Zekâ
Akıllı ekranlar sayesinde çevrelerini algılayabilir, aldıkları verileri sıralayabilir ve bizim adımıza hesaplanmış kararlar verebilir.
Ziyaretçilerin yaşını, cinsiyetini, ruh halini ve içerik görüntülenirken ekranı izleme sürelerini algılayan yüz tarama teknolojisi sayesinde doğru içeriğin doğru kişiyle doğru zamanda buluşmasını sağlayan Octopus’un Video Analytics özelliği buna bir örnektir.
Güvenlik
Ve son olarak Digital Signage, iyileştirilmiş güvenlik önlemleri sayesinde veri hırsızlığına, bilgisayar korsanlığına ve sabotajlara karşı dayanıklıdır.
Bu yazımızda geleneksel dijital tabela sistemleri ile akıllı dijital tabela arasında fark yaratan temel unsurları aktardık. Akıllı bir sisteme yatırım yapmanın faydalarının göz ardı edilemeyeceğini söyleyebiliriz çünkü bu, kullanıcılara zaman, maliyet ve emek tasarrufu sağlamakta oldukça etkilidir.